Cros pentru Epilepsie

Municipiul Bacău este unul dintre cele zece orașe din România în care va avea loc în acest an cel mai mare cros pentru epilepsie din ţara noastră, Epilepsy Challenge, organizat de Telepilepsy – reţeaua de telemedicină în epilepsie din țara noastră. În Bacău funcționează unul dintre cele șase centre ale rețelei Telepilepsy, ia Epilepsy Challenge este „un apel de susţinere a pacienţilor de epilepsie, o invitaţie la solidaritate faţă de semeni”. În Bacău, crosul va avea loc pe 2 iunie, de la ora 10,00.
Epilepsy Challenge – spun organizatorii – este un cros de 5 km cu caracter participativ, necronometrat, organizat pentru strângerea de fonduri pentru achiziția de minim patru noi aparate video EEG pentru centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în orașele în care acestea nu există, pentru înființarea unui centru național de sprijin psihologic al părinților care află acest diagnostic pentru copilul lor și de sprijin psihologic al adolescenților care află acest diagnostic și pentru reducerea stigmei sociale a persoanelor cu epilepsie din România.
La acest eveniment sunt invitaţi să participe atât profesioniștii din domeniul sănătății – medici, farmaciști, asistenți medicali -, cât și publicul larg care manifestă solidaritate faţă de semenii noştri care se confruntă cu această afecțiune. Crosul a fost anunțat inițial chiar de medicul neurolog Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie România la reuniunea din luna martie a Cabinetului guvernatorului Lions Clubs România, care a avut loc tot în Bacău.

Niciun comentariu: