Biserica ”Înălțarea Sfintei Cruci” din Cucuieți a fost sfințită

Vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Pravăt a fost prezent joi după amiază în mijlocul credincioșilor din satul Cucuieți, comuna Solonț pentru a lua parte la un eveniment important din viața satului: sfințirea bisericii ”Înălțarea Sfintei Cruci”. Construcția lăcașului de cult a demarat la începutul anului 2016, ca urmare a faptului că vechea biserică nu mai prezenta siguranță. Astfel, la inițiativa preotului paroh Mihai-Daniel Bitiuşcă și cu angajamentul și disponibilitatea totală în susținerea financiară a proiectului din partea pr. dr. Iosif Antoci, care activează în prezent ca păstor de suflete în Austria, cu sprijinul credincioșilor și al administrației locale, condusă de primarul Eusebiu Alexandrescu, noul locaș de închinăciune a fost finalizat într-un timp record.
Ceremonia de sfințire a fost oficiată, la rugămintea Excelenței Sale Episcop Petru Gherghel, de Cardinalul Leonardo Sandre, după întreg ritualul unor astfel de manifestări: tăierea panglicii, înconjurul bisericii împreună cu nașii acesteia, binecuvântarea credincioșilor cu apă sfințită.
A urmat Consacrarea Altarului și sfinţirea Bisericii, iar la finalul Sfintei Liturghii PS Aurel Percă a dat citire Decretului prin care s-a consacrat Sfințirea Bisericii cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, cât și a Decretelor de acordare a Diplomei de Merit preotului paroh Mihai-Daniel Bitiuşcă și preotului Iosif Antoci, pentru dăruire, hărnicie și sacrificiu în ridicarea bisericii din Cucuieți.
Cardinalul Leonardo Sandri a dăruit, în numele Sfântului Părinte, episcopului Petru Gherghel, Medalia de Argint al cincilea an al Pontificatului Papei Francisc. La rândul său, Monseniorul Petru Gherghel i-a dăruit înaltului oaspete de la Vatican o icoană a Maicii Domnului.

Niciun comentariu: