Spălătorii auto din Bacău, prinse cu substanțe chimice expirate

Comisarii de la Protecția Consumatorului au descoperit trei agenți economici care foloseau substanțe chimice expirate. Este vorba despre spălătorii auto, care au și fost amendate de CJPC Bacău, iar substanțele au fost reținute.
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Bacău a controlat cinci unități din acest domeniu, iar trei au fost găsite cu abateri. Pe lângă cele 50 de kg și 20 de litri de substanțe chimice expirate (ceară, spumă, soluție anti-insecte), comisarii au mai identificat lipsa autorizației de mediu și a datelor de contact de urgență ale operatorului economic. S-au dat 3 avertismente, în valoare de 2000 de lei.
În total, în luna iulie, comisarii CJPC Bacău au desfășurat 243 acţiuni de control cu o medie de 7,5 comisari activi cu drept de control. Au fost aplicate 62 amenzi și 96 avertismente, cuantumul total al amenzilor fiind de 151.000 lei. Pe parcursul acestei luni au fost înregistrate 111 reclamații din partea consumatorilor si s-au desfășurat 7 acțiuni tematice de control

Niciun comentariu: