Cresc salariile și indemnizațiile din Primărie și Consiliul Local Bacău

In ședința de joi a Consiliului Local, aleșii vor vota o rectificare a bugetului municipiului, care include sume consistente de bani pentru acoperirea majorărilor salariale din Primărie și forul legislativ local.
Proiectul de hotărâre prevede majorarea cheltuielilor de personal din bugetul Bacăului cu 1,6 milioane de lei. Banii vor merge pentru acoperirea majorărilor salariale din Primăria Bacău și pentru majorarea indemnizației consilierilor locali. Astfel, valoarea indemnizației lunare brute a primarului Cosmin Necula va fi de 13.050 lei, iar consilierii locali vor primi 10% din indemnizația primarului. Ceilalți angajați din Primărie vor primi salarii majorate, în funcție de o serie de coeficienți. De asemenea, din cei 1,6 milioane de lei se vor acoperi și angajările ce se vor face pentru posturile vacante de la direcțiile de salubritate, circulație și autorități publice.
Totodată, este prevăzută o majorare a bugetului cu 645 de mii de lei pentru igienizarea școlilor din municipiu, în această vacanță de vară. Alți 28 de mii de lei vor fi folosiți pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor.

Niciun comentariu: