Cod portocaliu de caniculă vineri si sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru municipiul și județul Bacău, și nu numai, avertizarea meteorologică COD GALBEN, valabilă în ziua de vineri, 30 iunie 2017, și COD PORTOCALIU, valabilă sâmbătă, 1 iulie.
Vineri, 30 iunie, valul de căldură se va intensifica, iar disconfortul termic se va accentua, temperaturile maxime fiind de 33-36 grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.
Sâmbătă, 1 iulie, valul de căldură se va accentua semnificativ, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, temperaturile maxime fiind de 37-40 grade Celsius.
Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în ziua de sămbătă, 1 iulie, mai ales în orele serii și ale nopții, fiind intervale de timp cu averse torențiale, vijelii și căderi de grindină.
La nivelul municipiului Bacău s-au aprobat măsurile necesare pentru protejarea populației în perioadele caniculare. În acest sens sunt deschise punctele de prim ajutor, respectiv cele șase puncte de distribuire a apei potabile pe raza municipiului. Acestea vor fi deschise în intervalul orar 10.00 – 17.00, conform recomandării Direcției de Sănătate Publică Bacău, în intervalul 29 iunie-1 iulie, cu posibilitatea prelungirii în cazul emiterii unei noi avertizări meteorologice.
Punctele de distribuire a apei potabile pe raza municipiului Bacău sunt următoarele:
Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău, str. Ștefan cel Mare, nr. 17A;
Biserica Ortodoxă ”Sf. Neculai”, B-dul Unirii, nr. 4;
Teatrul Municipal Bacovia, str. Iernii, nr.7;
Sediul Municipiului Bacău, str. Mărășești, nr.6;
Biserica Ortodoxă ”Sf. Dumitru”, str. Narciselor, nr. 2;
Serviciul Public de Evidență a Persoanelor, str. Henri Coandă, nr. 2.

Niciun comentariu: