„ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MUZEELOR” la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” Bacău


În data de 18 mai 2017, la nivel mondial se serbează „Ziua Internațională a Muzeelor”. Tema pentru anul 2017 este „Muzeele și istorii contestate”. Această zi își propune să contribuie la promovarea ideii că muzeele sunt un mijloc important de schimb cultural, de îmbogățire a culturilor și de dezvoltare a înțelegerii reciproce, de cooperare și pace între popoare.
Cu acest prilej, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” vă invită să vizitați expozițiile deschise către public la cele trei subunități ale sale.
La ”Muzeul de Științele Naturii” sunt deschise expozițiile permanente: „Păduri din România”, „Ocrotirea naturii”, „Flori din adâncurile Terrei” și expozițiile temporare: „Aloe vera – planta minune”, ”Plante carnivore”, „Viciile – tentaţii înşelătoare”, „Din lumea insectelor”. De asemenea, o plimbare în sera muzeului vă oferă momente de relaxare, o ocazie de a vedea specii de plante interesante și de a afla detalii privind biologia lor.
O vizită la Vivariu vă oferă posibilitatea să observați animale vii. Astfel, puteți accesa informații științifice și puteți afla lucruri interesante despre specii exotice și autohtone de pești, amfibieni, reptile și păsări.
Observatorul Astronomic „Victor Anestin” are deschisă expoziţia permanentă „Universul – de la Pământ la stele” şi expoziţia temporară: „Astropoezie”. Prin spectacolul de planetariu puteți face o călătorie virtuală prin Univers, prilej de cunoaștere și delectare.
Programul de vizitare este:
Muzeul de Științele Naturii: 10.00 - 18.00
Vivariu: 9.00 - 17.00
Observatorul Astronomic „Victor Anestin”: 10.00 - 18.00
INTRAREA ESTE LIBERĂ !

Niciun comentariu: