Pompierii bacauani, mesagerii iepurasului

Pompierii salvatori băcăuani membri ai Asociației Internaționale a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 5 Bacău au făcut o vizită micuților de la ”Centrul de zi pentru copilul aflat în dificultate” din municipiul Bacău. Salvatorii au fost miercuri, 12 aprilie, mesagerii Iepurașului de Paște. Acesta le-a dăruit prichindeilor prin intermediul membrilor asociației, mici bucurii în prag de sărbători. Cadourile achiziționate prin contribuția membrilor, au constat în dulciuri și produse tradiționale specifice sărbătorilor pascale. Deliciul, însă, l-au constituit baloanele primite în dar de către fiecare din cei 20 de copii defavorizați, din ”Centrul de zi pentru copilul aflat în dificultate”.
Principalele trăsături ale unui pompier sunt altruismul și compasiunea. Astfel, atunci când membrii comunității se află în dificultate, chiar și atunci când acestea nu sunt determinate de către situații de urgență, salvatorul nu poate sta deoparte. Pompierul este prezent nu doar ca să salveze, ci și să înțeleagă și să aline suferința celui care l-a chemat în ajutor. Înscriindu-se astfel, pe această traiectorie, membrii Asociației Internaționale a Polițiștilor– Secția Română – Regiunea 5 Bacău susțin la rândul lor acest demers prin desfășurarea și participarea la evenimente caritabile.
Deși, Regiunea 5 Bacău a Secției Române este o filială tânără, înființată în anul 2014, pompierii militari membrii au dorit încă de la început ca prin acțiunile și activitățile desfășurate în acest cadru, să constituie o continuare a sprijinului pe care îl acordă ori de câte ori este nevoie comunității.
Prin gestul nostru am dorit să facem un lucru demn de urmat de către populație și să conștientizăm cetățenii asupra faptului că o comunitate este mai rezistentă în fața greutăților cu cât membrii acesteia se ajută unii pe alții. De acest fapt trebuie să ținem cont nu numai în apropierea marilor sărbători, când ne aducem aminte de cei de lângă noi”, a precizat domnul căpitan Alexandru Balica – președintele Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 5 Bacău.

Niciun comentariu: