Perchezitii in judetul Bacau

La data de 14 februarie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Ilfov, Mureș, Gorj, Brașov, Constanța si Bacău.
Activitățile se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 București, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți comerciale administrate de persoane bănuite de infracțiuni la legea drepturilor de autor.
La acțiune participă și poliţişti din cadrul Direcției de Investigații Criminale, ai Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și polițiști ai inspectoratelor de poliție județene Mureș, Gorj, Brașov, Constanța și Bacău.
Din cercetări a reieșit că persoanele vizate ar fi comercializat, pe piața din România, programe de calculator piratate după creații intelectuale care fac obiectul drepturilor de autor, utilizate la aparatele de joc cu câștiguri, tip ,,slot-machine”.
Componentele aparatelor de joc contrafăcute ar fi fost realizate cu piese electronice specifice, achiziționate din Taiwan și China, fiind totodată implementate programe informatice  copiate de pe versiunile originale.
După implementarea pe plăcile de bază a programului de joc copiat, cei în cauză ar fi comercializat, în perioada 2009 – 2015, la mai mulți operatori de jocuri de noroc din  România, plăci contrafăcute.
Astfel, persoanele vizate ar fi adus prejudicii materiale și de imagine titularilor drepturilor de autor, cât și utilizatorilor unor astfel de produse, prin alterarea rezultatelor jocurilor.

Niciun comentariu: