Director de scoala numit pe ochi frumosi

An de an, in perioada premergatoare deschiderii anului scoalr au loc diverse transferari de cadre didactice, unele dintre ele ridicand numeroase semne de intrebare. Este si cazul Scolii gimnaziale din satul Lespezi, comuna Garleni, a carei directoare este, de la 1 septembrie, Anamaria Ginju, instalata potrivit deciziei 1005/27.08.2014 si semnata de inspectorul general scoalr, Theodora Sotcan (facsimil). Instalarea noii directoare ridica numeroase neclaritati printre cadrele didactice din scoala, cu atat mai mult cu cat erau alte cadre indreptatite sa ocupe acest post. Or, potrivit unor surse demne de incredere, detasarea Anamariei Ginju la Scoala Lespezi s-a facut a urmare a interventiilor facute la generalul Sotcan de directorul Colegiului Economic si mai mult, unul din motive fiiind ca parintii sai locuiesc chiar in... Garleni, mama acesteia lucrand ca educatoare la Gradinita din localitate. Or, detasarea ei in functia de director i-a nemultumit si pe profesor, acestia nefiind de acord ca un profesor de limbi straine sa ocupe o functie de conducere.

Mama directoarei pe post de...directoare

Nici nu a fost bine instalata in post, caci, la o saptamana, nouia directoare a si facut prima gafa. A lipsit de la scoala doua zile, iar atributiile specifice i le-a lasat.... mamei sale, educatoare la Gradinita. La fel si stampila unitatii. Imediat ce am aflat de decizia surpriza a directoarei, ne-am deplasat la fata locului unde am gasit-o pe mama acesteia, la ora de la gradinita. Intrebata care este realitatea, dansa a confirmat ca fiica sa a trebuit sa plece la un control la Bucuresti si ca a cerut avizul inspectorului de zona si i-a incredintat conducerea scolii in baza unei proprii decizii. Desigur ca acest lucru ar fi putut fi facut si catre un alt cadru didactic, nu neaparat mamei sale care habar nu are ce presupune functia de manager al unei institutii de invatamant. Chipurile i-ar fi incredintat stampila pentru ca nu a a avut incredere in alt profesor din aceasta scoala.
A doua boacana demna de un director de scoala este actiunea din 29 septembrie, respectiv Ziua limbilor
moderne, zi in care, cu aprobarea sa au fost arborate la intrarea in scoala mai multe drapele, primul fiiind cel al... Ungariei, apoi drapelul Romanei. Or, din informatiile noastre aceste lucru s-a facut cu buna stiinta, reusind asttfel sa dea apa la moara capetelor infierbantate din Asociatia Ceangailor Maghiari din Moldova, din care face parte si profesorul de limba maghiara din scoala Lespezi, Marton Attila. Din cate stim noi, limba magghiara nu este o limba de circulatie internationala, dar, in gandirea directoarei Ginju, e mult mai simplu sa atragi de partea ta populatia catolica. Mia mult, a aflat ca directoarea ar dori sa infiinteze o clasa in limba maghiara, nebugetata pentru acest an scolar, ar presupune desfiintarea uneia de limba romana. Oare acesta sa fie singurul interes al proaspetei directoare, sau mai urmeaza si altele?

Un comentariu:

james spunea...

O nebuna cu acte in regula pe care o stie mai toata lumea !!