Comuna Luizi Calugara,pe drumul dezvoltarii

Comuna Luizi Calugara are toate sansele sa fie cotata in urmatorii ani drept una dintre cele mai performante localitati. Aflata in imediata vecinatate a municipiului Bacau, Luizi Calugara va fi inclusa pe traseul viitoarei rute ocolitoare ce va traversa resedinta de judet. Asta va face ca, potrivit primarului Aurel Varga (foto) sa creasca si cota comunei. "Deja am semnale ca multe firme isi vor amenaja sediile de-o parte sau de alta a viitoarei rute ocolitoare. Asta va face ca veniturile la bugetul local sa creasca, asa incat vom putea si noi sa ne laudam ca vom strange la buget, anual, peste miliarde de lei si astfel ne vom putea dezvolta si noi".
Pana atunci insa, administratia locala a comunei Luizi Calugara este decisa sa infiinteze reteua de alimentare cu gaz metan, de canalizare si extinderea retelei de alimentare cu apa. "Sa vedem in ce cadru legal vor fi introduse aceste proiecte. Important e ca in urmatoarea perioada de timp, cea mai scurta, probabil, vom reusi sa asiguram un confort superior marii majoritati a comunei Luizi Calugara", spune entuziasmat, primarul Varga.
Vorbeam recent de realizarea Planului Urbanistic General in care sa fie incluse toate gospodariile locuitorilor din comuna, mai ales ca marea majoritate nu dispun de autorizatii de constructie. Primarul Aurel Varga ne-a declarat ca deja au fost depuse peste 100 de solicitari de intrare in legalitate a proprietarilor de case. "Sa speram ca numarul acestora va creste in urmatoarea perioada si ne bucuram pentru acest aspect pentru ca astfel ne vine si noua mai usor sa realizam acest plan urbanistic. Am observat ca una era mentionat in acte si alta era de fapt, in teren". Printre alte prioritati imediate ale administratiei se numara si asfaltarea strazilor din comuna. Si, pentru a pregati viitoare etapa de dezvoltare a comunei, la inceputul lunii august va fi organizata, la initiativa primarului, o dezbatere publica cu locuitorii comunei in care va fi dezbatuta "Strategia de Dezvoltare a comunei Luizi Calugara pentru urmatoarea poerioada", intalnire ce va avea loc cel mai probabil intr-una din zilele de 4 sau 5 august 2013. "Ii invitam pe toti locuitorii comunei la aceasta dezbatere si in m od special pe cei care sunt plecati in strainatate pentru ca, in mare masura, acest plan li se adreseaza cu prioritate si astfel vom reusi sa-i atragem acasa si sa dezvoltam si comuna", este de parere edilul din Luizi Calugara. Ovidiu CONSTANTINESCU

Niciun comentariu: