Cum va fi vremea in weekend

Toamna incepe sa isi faca simtita prezenta: temperaturile mai scad cateva grade, vantul devine agitat si ploile isi fac aparitia in tabloul meteo. Maximele de vineri vor fi cuprinse intre 19-20 de grade in Maramures, estul Transilvaniei si nordul Moldovei, pana la 29-30 de grade in Lunca Dunarii. Soarele ne va rasfata toata ziua, dar in nordul Munteniei si al Olteniei, precum si in zona de munte mai raman cativa nori ce vor scutura cu totul izolat ploi slabe. La mare, sezonul estival este pe sfarsite. Cerul va fi din cand in cand patat de nori, iar cateva ploi razlete se vor inregistra doar in timpul noptii. Termometrele vor arata intre 22 si 26 de grade, iar in apa marii vor fi in jur de 20 de grade. Termometrele vor arata 25 de grade la Baia Mare si Satu Mare, 26 la Arad si Cluj-Napoca, 28 la Timisoara, Brasov si Miercurea Ciuc si 29 de grade la Alba Iulia.
In sudul tarii, se anunta o zi frumoasa, care aminteste mai degraba de o vara tarzie. Maximele zilei se mentin inca deasupra celor normale pentru aceasta perioada a anului, iar termometrele vor indica 29 de grade la Ramnicu Valcea, Pitesti si Buzau, 30 la Braila, Giurgiu si Alexandria si 31 la Drobeta Turnu Severin.
In Moldova, va fi ceva mai rece vineri: vor fi 23 de grade la Suceava, 26 la Piatra Neamt si Botosani, 28 la Bacau si Focsani si 29 la Galati si Iasi.
Sambata aduce ploi, insa doar in jumatate nordica a tarii. Vantul nu va crea mari probleme, iar in Lunca Dunarii temepraturile inca trec de 30 de grade.
O masa de aer cald se abate asupra tarii noastre duminica, iar soarele isi revendica din nou valori de 33 de grade Celsius. Mercurul mai urca doua grade si in Bucuresti, astfel incat termometrele vor arata 30 de grade la amiaza, iar cerul nu va fi patat de niciun nor aducator de ploaie.

Niciun comentariu: