Vremea caniculara si incendiile


Miercuri, 18 august, ora 03.38 Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată în comuna Răcăciuni, sat Fundu Răcăciuni, pentru stingerea unui incendiu la casa de locuit aparţinând numitei F. V., în vârstă de 70 ani. Construcţia avea pereţii din paiantă, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă  fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător, au ars aproximativ 200 mp acoperiş casă, anexa şi bunurile de mobilier şi electrocasnice din interior.  De menţionat este faptul că incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Răcăciuni.
Luni, 16 august 2010, la ora 11.19, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitată pentru a interveni  în municipiul Oneşti, strada Republicii pentru stingerea unui incendiu la terasa unui restaurant aparţinând unei societăţi comerciale. Construcţia avea acoperiş metalic şi învelitoare din prelată.            
În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă efectul termic al burlanului metalic de la grătarul de mici neprotejat faţă de prelată, a ars circa un metru pătrat de prelată.
În dimineaţa zilei de 17 august, la ora 02.35, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti a fost solicitată să intervină în comuna Scorţeni, sat Grigoreni pentru stingerea unui incendiu la o casa de locuit aparţinând numitei B. T., în vârstă de 58 de ani. Construcţia avea pereţii din paiantă, acoperiş astereală din lemn şi învelitoare din şindrilă şi plăci de azbociment. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă  utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars bunuri casnice dintr-o cameră şi circa 10 mp acoperiş casă. C.C.

Niciun comentariu: