Record negativ în Europa! În România, mor zilnic câte şase bebeluşi!

Adică 10 la fiecare 1.000 de născuți vii, cea mai mare rată din Uniunea Europeană. La alții, mortalitatea infantilă e un indicator de calitate a vieții. La noi, e doar un sinonim pentru incompetență. Anul trecut au murit în România 2.250 de copii mai mici de un an. Majoritatea au murit cu zile, din cauza unor medici incompetenți sau asistente imbecile , respectiv mame analfabete sau tați alcoolici (mai ales cei care le dau să bea apă intoxicată cu nitriți, simbolul României rurale). Oamenii, nu banii sunt principalii vinovați. Pentru că România are acces la aproape toate tratamentele, vaccinurile și procedurile posibile. Numai de-ar avea cine să le aplice.
Și cine să impună grija pentru pacient? Cu ce preocupare și autoritate are s-o pună pe asistentă la treabă un medic care e mai mult la cabinetul propriu sau un director care aranjează licitațiile sau un ministru pus acolo să aibă grijă ca lucrurile să rămână, fundamental, neschimbate?
Vă amintiți vănzătoarea de la “Alimentara”, de acum 20 de ani, care vindea marfă puțină, proastă, rar și își permitea să se răstească la clienți? N-a mai fost acceptată aproape nicăieri. Acum e asistentă.

Niciun comentariu: