Municipiul Bacău, acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

16 suspecţi de infracţiuni au fost prinşi, joi şi vineri, în municipiul Bacău, în urma unor acţiuni.  
În zilele de 12 şi 13 august, aproximativ 200 de poliţişti, sprijiniţi de 50 de jandarmi, poliţişti comunitari şi lucrători ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, au acţionat în sistem integrat, în municipiul Bacău, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.  În cele două zile, au fost prinşi 16 de suspecţi de infracţiuni, dintre care 6 au fost reţinuţi/arestaţi.Poliţiştii au aplanat peste 20 de stări conflictuale şi au condus la sediul poliţiei, pentru verificări, 64 de persoane. În urma activităţilor desfăşurate pe linie rutieră, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 18 permise de conducere şi au retras 22 certificate de înmatriculare.  
1. În baza unei autorizaţii de percheziţie, în ziua de 13.08.2010, poliţiştii au efectuat o descindere la locuinţa lui M. Marian, de 19 ani, din Bacău, ocazie cu care acesta a fost depistat ascuns în podul casei. În locuinţă au fost găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (componente electronice, telefoane mobile şi accesorii, scule mecanice şi electrice) provenite din furturi din locuinţe şi societăţi comerciale. Din cercetări s-a stabilit că cel în cauză a pătruns prin efracţie într-o locuinţă şi într-o societate comercială şi a sustras bunuri în valoare totală de 11.400 lei.Tânărul a fost prezentat Judecătoriei Bacău iar instanţa a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. 
2. A fost depistat în flagrant G. Neculai, de 35 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanului, având o concentraţie alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.
3. A fost oprit în trafic un autoturism, în care se aflau trei persoane, din municipiul Bacău. În autoturism au fost identificate 550 pachete de ţigări de diferite mărci, care proveneau din Republica Moldova, şi pentru care nu au fost prezentate documente de provenienţă sau de achiziţie. În cauză s-a întocmit dosar penal.
A profitat de neglijenţa proprietarului şi i-a sustras autoturismul
Vasile I., de 66 de ani, a sesizat ieri dimineaţă Poliţia Municipiului Moineşti despre faptul că i-a fost sustras autoturismul personal de pe strada Gării din Moineşti.La scurt timp de la sesizare autoturismul în cauză a fost găsit abandonat pe pe strada Moldovei din oraşul Comăneşti. Acesta prezenta avarii in partea din faţă în urma coliziunii cu un buldozer staţionat. 
In urma cercetărilor efectuate a fost identificat şi depistat S. Adrian, de 19 ani din Moineşti, stabilindu-se că acesta, vecin cu partea vătămată, profitând de faptul că proprietarul lăsase cheile de contact în vehicul, a sustras autoturismul pentru o plimbare şi l-a abandonat în urma coliziunii cu un buldozer.In cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
PENTRU A PREVENI FURTURILE DE AUTOTURISME, POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ: 
▫ Achiziţionaţi sistem de alarmare, antifurt, numai de la firme specializate. Odată activate, asemenea sisteme descurajează infractorii şi dau siguranţă autoturismelor;
▫ Asiguraţi autoturismele prin încuierea uşilor;
▫ Parcaţi autoturismele numai în locuri bine iluminate, în locuri unde pot fi observate în permanenţă de către alte persoane, nu în locuri dosnice, izolate din punct de vedere al traficului stradal;
▫ Poansonaţi roţile autoturismelor în scopul identificării în cazul furturilor.
Depistat şi încarcerat
Poliţiştii l-au depistat ieri pe F. Petre de 49 ani, din comuna Faraoani, judeţul Bacău, pe numele căruia era emis mandat de executare a pedepsei închisorii. El are de executat o pedeapsă de 5 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tentivă de viol şi incest. Cel în cauză a fost depus la Penitenciarul Bacău.
5 persoane au fost reţinute în urma scandalului din localitatea Valea Seacă
Poliţiştii au continuat cercetările cu privire la scandalul produs la data de 08 august a.c. între două familii din localitatea Valea Seacă.
Astfel, sambata au fost depistate, în municipiul Bacău şi în comuna Valea Seacă, 14 persoane implicate în scandalul respectiv, care au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Bacău. În urma cercetărilor efectuate, 5 din cele 14 persoane au fost reţinute şi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă.Cei 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 43 de ani sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri şi alte violenţe, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice iar unul dintre ei şi pentru uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării. 

Traversare neregulamentară
La data de 12.08.2010, orele 17.55 poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112, despre faptul că pe strada Vasile Alecsandri din municipiul Moineşti, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane.La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei municipiului Moineşti, care în urma cercetărilor efectuate, a stabilit că C. Iuliu Adrian de 22 ani, în timp ce efectua manevra de mers înapoi cu un autoturism, a surprins şi accidentat pe S. Gheorghe de 71 ani, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. S. Gheorghe a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Moineşti, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.În cauză s-a întocmit dosar penal. Cornelia COCHIOR

Niciun comentariu: