Jandarmii au iesit la raport

 În prima jumătate a lunii august  Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău s-a înscris în efortul general de realizare a obiectivelor şi sarcinilor Jandarmeriei Române, organizând şi desfăşurând activităţi specifice în zona de responsabilitate. Situaţia fenomenului infracţional, în special a celui stradal, a impus permanenta cooperare pe linia organizării şi executării misiunilor de menţinere a ordinii publice, în comun cu poliţia, pentru o mai bună gestionare a problematicii în domeniul ordinii publice.De asemenea, un obiectiv important l-a constituit creşterea capacităţii de intervenţie şi eficientizarea misiunilor executate independent sau în cooperare cu alte instituţii.
În această perioadă au fost executate aproximativ 60 de misiuni de asigurare a ordinii publice (rezerve de intervenţie, participarea la înlăturarea situaţiilor de urgenţă, acţiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere) , aproximativ 30 de misiuni de restabilire a ordinii şi siguranţei publice (intervenţii la solicitare 112, echipe de intervenţie pentru asigurarea transporturilor speciale şi de valori) , 60 de misiuni în cooperare cu alte instituţii (cu Poliţia, cu organele judecătoreşti, cu Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău) precum şi 800 de misiuni de menţinere a ordinii publice, prin patrule mixte cu poliţia şi prin patrule de jandarmi (în mediul urban şi rural). Pe timpul misiunilor de menţinere a ordinii publice executate în comun cu organele de poliţie au fost constatate 20  de fapte cu caracter penal pe linie de ordine publică,  fiind întocmite dosare cu acte premergătoare înaintate ulterior instituţiilor competente. Au fost conduse la poliţie 16 persoane iar peste 280 au fost sancţionate contravenţional de către jandarmii aflaţi în misiune , valoarea totală a amenzilor depăşind suma de 40 000 lei.

Persoana accidentata salvata de jandarmi
În data de 17.08.2010, în jurul orei 17.00 o patrulă de ordine şi siguranţă publică din cadrul I.J.J. Bacău, în timp ce executa acţiuni specifice de menţinere a ordinii publice pe raza staţiunii Slănic Moldova, a fost sesizată de către dispecerat, despre faptul că în zona montană Păltiniş, la aproximativ 2 km de Mânăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt, se află o persoană accidentată în imposibilitatea de a se deplasa. Jandarmii au plecat imediat în căutarea persoanei accidentate ajungând în cel mai scurt timp posibil la faţa locului, unde au identificat persoana în cauză, un bărbat de 60 de ani, din Slănic Moldova care în timp ce se deplasa de la Mânăstirea Ştefan cel Mare şi Sfânt către casă, prin pădure, a suferit o accidentare involuntară care s-a soldat cu fracturarea unui picior, acesta nemaiputând să se deplaseze singur.
Jandarmii din cadrul Postului Montan Slănic Moldova, au improvizat rapid o targă cu ajutorul căreia persoana accidentată a fost deplasată aproximativ 2,5 km, până la calea de acces de pe DN 11, unde a fost preluată de o ambulanţă din cadrul Spitalului Municipal Oneşti. C.C.

Niciun comentariu: