Incendii pe banda rulanta

Marţi, 24 august a.c., la ora 13.40, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Comăneşti a fost solicitat să intervină în oraşul Comăneşti pentru stingerea unui incendiu izbucnit la groapa pentru colectarea gunoiului menajer a oraşului. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 4000 kg gunoi menajer.    

Incendiu în comuna Helegiu    
Marţi, 24 august a.c., la ora 14.15, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a fost solicitată să intervină în comuna Helegiu, sat Brătila, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria numitului B. A., în vârstă de 35 ani. Construcţia are pereţii din zidărie, acoperişul cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă. În urma incendiului, care a avut drept cauza probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 150 mp acoperiş casă de locuit, circa 100 mp acoperiş anexe, aproximativ 4 tone plante furajere şi circa 7 mc cherestea. 
  
Incendiu în municipiul Bacău
Marţi, 24 august 2010, la ora 14.25, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în municipiul Bacău, strada Calea Moineşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o hala aparţinând unei societăţi comerciale. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă producerea unei scântei electrostatice, au ars materiale combustibile (hârtie, materiale textile) şi instalaţia electrică din interiorul halei.            
 În urma evenimentului Inspecţia Judeţeană de Prevenire, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău, a aplicat amenzi în valoare de 1500 lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru depozitarea de combustibili în recipienţi neadecvaţi şi pentru neasigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la locul de muncă.   

Incendiu autoturism
 În dimineaţa zilei de 25 august a.c., la ora 04.04, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în municipiul Bacău, strada 9 Mai, pentru stingerea unui incendiu la un autoturism, înmatriculat în municipiul Bucureşti, proprietatea numitei H. C., în vârstă de 38 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă folosirea focului deschis în spaţii deschise, au ars componentele din plastic ale motorului, scaunele interioare şi
s-au degradat capota, aripile, parbrizul şi geamurile laterale.

Incendiu în municipiul Bacău   
Miercuri, 25 august 2010, la ora 08.44,  Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, Calea Bârladului, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitei Daniela B. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul se manifesta într-una dintre încăperile casei. Construcţia are pereţii din zidărie şi acoperişul din astereală de lemn cu învelitoare din tablă. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă un scurtcircuit la instalaţia electrică, au ars bunuri dintr-un dormitor şi aproximativ 2 mp din acoperişul casei. La locul intervenţiei s-a deplasat şi o ambulanţă S.M.U.R.D., însă din fericire în urma incendiului nu au rezultat victime. 

Incendiu la groapa de colectare a gunoiului menajer a oraşului Comăneşti  
Miercuri, 25 august a.c., la 10.40, Garda de Intervenţie Comăneşti a intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la groapa de gunoi a oraşului Comăneşti. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 3,5 tone deşeuri. De menţionat este faptul că incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al oraşului Comăneşti, care a intervenit cu un buldoexcavator. Cornelia C.

Niciun comentariu: