Evacuare apă din fântâni             
Joi, 19 august 2010, la ora 09.00, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Oneşti a intervenit în localitatea Livezi pentru evacuarea apei din 8 fântâni, în vederea igienizării, ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă.           
La ora 09.50, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Moineşti  a intervenit în comuna Scorţeni, sat Stejaru pentru evacuarea apei din 11 fântâni, în vederea igienizării, ca urmare a ploilor abundente din ultima perioadă.  

Incendiu în municipiul Bacău           
Joi, 19 august, la ora 18.07 Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, strada 9 Mai, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în apartamentul numitei P. A., de 76 de ani. În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii închise, au ars obiecte de mobilier şi textile dintr-o cameră. Din apartamentul în care s-a produs incendiul au fost salvate şi evacuate proprietara şi două vecine (C. V., de 54 de ani şi N. G., de 84 de ani). La locul intervenţiei s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. care a acordat primul ajutor proprietarei şi unei vecine care prezentau insuficienţă respiratorie fiind intoxicate cu monoxid de carbon. Pacientele au fost predate unui echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Bacău.
 
Incendiu în comuna Săuceşti           
Vineri, 20 august a.c., la ora 01.16, Garda de Intervenţie din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină în comuna Roşiori, sat Neguşeni, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinţa numitului T. E., de 57 de ani. Construcţia avea pereţii din paiantă, acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment.         În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă  neprotejarea termică a coşului de fum faţă de materiale combustibile, au ars aproximativ 100 mp din acoperişul casei şi al unei anexe, bunuri de mobilier, materiale textile şi obiecte de uz casnic din trei camere. De menţionat este faptul că incendiul a fost lichidat în cooperare cu serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Roşiori. La faţa locului s-a deplasat şi echipajul S.M.U.R.D. care a acordat primul ajutor proprietarului care prezenta arsuri de gradul I la nivelul feţei. Pacientul a refuzat transportul la spital. Cornelia COCHIOR

Niciun comentariu: