Au tăiat ilegal 33 de arbori şi au fost prinşi în flagrant
La data de 20.08.2010, la ora 15.35, poliţiştii din Tg.Trotuş, au fost sesizaţi prin SUNAU 112, despre faptul că persoane necunoscute taie ilegal şi sustrag material lemnos din Satul Viişoara.Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi i-au prins în flagrant pe F. Romeo, de 43 ani, C. Cornel de 44 ani şi B. Gheorghe de 58 ani, toţi din comuna Pârgăreşti, care sustrăgeau cantitatea de 33 arbori esenţă molid, cu diametre cuprinse între 10-18 cm şi lungimea de 7-8 m din pădurea proprietatea Anicăi L., din sat Viişoara. Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării, iar cei trei sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Comuna Poduri, eveniment rutier cu 3 victime
Poliţia Municipiului Moineşti a fost sesizată, la data de 20.08.2010, orele 19.15, despre faptul că  pe D.J.117 - Poduri, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.Din cercetările effectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că P. Nelu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ-117 din comuna Poduri, a părăsit sensul său de mers şi rulând pe contrasens a intrat în coliziune cu un autoturism, care era condus regulamentar din sens opus de către B. Dănuţ. În urma accidentului rutier, trei personae, între care şi conducătorii celor două autoturisme, au suferit mai multe traumatisme şi au fost transportaţi la Spitalul Moineşti pentru îngrijiri medicale.Celor doi conducători auto implicaţi  în evenimentul rutier le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatele testelor cu aparatul etilotest au fost negative. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. 

Cercetaţi pentru furt calificat
În noaptea de 20/21.08.2010, în jurul orelor 03.00, poliţiştii din Tg.Trotuş, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei, i-au identificat pe S. Constantin, de 44 ani şi S. Ion, de 55 ani, ambii din oraşul Tg.Ocna, care circulau cu un motoscuter şi transportau doi saci din rafie plini cu ceapă.În urma cercetărilor s-a stabilit că  în cei doi saci se afla cantitatea de 100 kg ceapă, sustrasă de pe un teren agricol ce aparţine unei societăţi cmerciale. Ceapa sustrasă a fost restituită societăţii prejudiciate iar cei doi sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 

1,18 mg/l alcool în aerul expirat
Marcel R., din Bacău a fost depistat, la data de 21.08.2010, orele 03.30, conducând un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării sale cu aparatul etilotst, s-a constatat că acesta avea o concentraţie de 1,18 mg/l alcool în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău, Secţia Urgenţe Medicale, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe dru,urile publice a unui autoturism de către o persoană ce are o concentraţie mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Cornelia COCHIOR

Niciun comentariu: