Au “găsit” 600 litri de ţiţei şi s-au ales cu dosar penal
La data de 19.08.2010, orele 04:00, în timpul unei patrulări în zona sondelor de la parcul petrolier din comuna Pârjol, judeţul Bacău, au fost prinşi în flagrant D. Constantin, de 65 ani şi D. Gheorghe, 29 ani, care transportau cu un atelaj hipo cantitatea de 600 litri ţiţei. 
Întrebaţi despre provenienţa ţiţeiului transportat cei doi au susţinut că au luat întrega cantitate de lîngă o conduct de ţiţei spartă de pe raza comunei Măgireşti şi intenţionau să o ducă la o mănăstire din judeţul Neamt. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat societăţii păgubite. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

394 pachete de ţigări găsite în portbagajul unui taxi
În urma investigaţiilor efectuate cu privire la comercializarea ţigaretelor provenite din Republica Moldova şi Ucraina pe raza municipiului Bacău, s-a stabilit că un autoturism cu care se efectuează activităţi de taximetrie transportă astfel de ţigarete.
Autoturismul în cauză a fost identificat parcat pe str. Petru Rareş din municipiul Bacău. Conducerea societăţii de taximetrie a înmânat poliţiştilor cheile autoturismului, ocazie cu care s-a stabilit că în portbagajul acestuia se aflau 394 de pachete de ţigări, de diferite mărci, provenite din Republica Moldova şi Ucraina.Totodată, poliţiştii au mai stabilit că utilizatorul autoturismului în cauză este un tânăr de 23 de ani din Bacău, faţă de care urmează a se lua măsuri legale. Ţigaretele, în valoare totală de 2.400 de lei au fost ridicate în vederea confiscării. Investigaţiile s-au realizat cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bacău,
Tot ieri, în zona Piaţa Centrală  a fost depistată C. B., de 17 ani, din Roman, judeţul Neamt, care oferea spre comercializare un număr de 89 pachete ţigări, din Republica Moldova. Faţă de persoana in cauza s-a luat măsura sancţionări contraventionale conform Legii 12/1990, iar ţigările, pentru care nu deţinea documente de provenienţă, au fost ridicate în vederea confiscării. 

Dosar penal pentru tăiere ilegală  de arbori
Poliţişti ai Compartimentului pentru Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava - I.S.V. Bacău, l-au surprins în flagrant pe B. Gheorghe, de 34 de ani din comuna Ghimeş Făget. Acesta a tăiat ilegal de pe proprietatea sa un nr. de 15 arbori esenţă răşinoase, specia molid, iar ulterior, ajutat de încă două persoane, a transportat târâş, cu calul, materialul lemnos rezultat către drumul forestier Tărhăuşi, unde urma să îl încarce în atelaje hipo. B. Gheorghe a indicat cioatele arborilor taiaţi ilegal de pe proprietatea sa. Volumul total al arborilor taiaţi  în delict este de 5,660 mc iar valoare acestora este de 672,2 lei. S-a procedat la confiscarea materialului lemnos, acesta fiind predat în custodie reprezentanţilor O. S. Ghimeş Făget, urmând a fi valorificat în condiţiile legii În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări faţă de B. Gheorghe sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori. 

Moineşti – eveniment rutier grav
Pe strada Atelierelor din Moineşti, s-a produs, ieri, la ora 15.15, un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane. Poliţiştii au stabilit că S. Petru, de 23 ani, din comuna Pîrjol, în timp ce ieşea cu autoturismul dintr-o staţie Peco, nu s-a asigurat la ieşirea pe banda de circulaţie şi nu i-a acordat prioritate de trecere lui C. Mihai, de 22 ani, din comuna Dofteana, care conducea regulamentar o motocicletă. Conducătorul motocicletei a suferit mai multe traumatisme şi o fractură la braţul drept şi a fost transportat la Spitalul municipal de Urgenţă Moineşti. În cauză s-a întocmit dosar penal.


Depăşiri cu urmări grave
La data de 18.08.2010, in jurul orei 08.00, în timp ce Florin V., de 36 de ani, conducea un autoturism pe str. Dr. Alexandru Şafran din municipiul Bacău, in dreptul intersecţiei cu str. C-tin Muşat, pe fondul neadaptarii vitezei la efectuarea unei depăşiri, a pierdut controlul volanului şi a părăsit partea carosabilă răsturnandu-se in decor. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporală a conducătorului auto, care a suferit mai multe fracturi şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău pentru îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal. 
Ieri, în timp ce Luige C., de 69 ani, pensionar, conducea o bicicletă pe str. I.S. Sturza din Bacău, nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers si a intrat in coliziune cu un autoturism, condus de M. Ioan, de 35 ani, ce se afla in depăşirea sa. In urma impactului biciclistul a suferit vătămari corporale şi a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iasi pentru investigatii medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cornelia COCHIOR

Niciun comentariu: