24,5 TONE DE FLOAREA SOARELUI, TRANSPORTATE FĂRĂ DOCUMENTE LEGALE
Un autotractor care transporta aproape 25 de tone de floarea soarelui fără documente legale a fost depistat în trafic de poliţiştii din Bacău / Societatea comercială căreia îi aparţinea mijlocul de transport a fost sancţionată contravenţional, iar autocamionul a fost indisponibilizat. 
La data de 27 august a.c, ora 16:00, poliţişti ai Serviciului Rutier Bacău au oprit pentru control un autotractor, care circula pe Calea Romanului, la volanul căruia s afla Ion M., de 50 de ani, din judeţul Ialomiţa. În urma verificărilor a rezultat că autotractorul transporta 24,5 tone de floarea soarelui, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.
Poliţiştii de investigarea fraudelor au stabilit cele 24.500 de kg de floarea soarelui aparţinea unei societăţi comerciale din judeţul Iaşi. Au fost sesizaţi lucrătorii Gărzii Financiare Bacău, care au dispus sancţionarea contravenţională  a societăţii comerciale din judeţul Iaşi, conform OG 93/2009 cu amendă în valoare de 5000 lei. Autotrenul a fost reţinut de către lucrătorii din cadrul Gărzii Finanicare până la clarificarea situaţiei mărfii, iar cantitatea de floarea soarelui a fost ridicată  în vederea confiscării. 

Traiectorie modificată de… alcool 
Poliţiştii din comuna Brusturoasa au fost sesizaţi ieri, la ora 09.20, prin apel de urgenţă 112,despre faptul că un autoturism se află căzut în albia râului Camenca. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au stabilit că M. Savinel, de 41 de ani, din comuna Agăş, în timp ce conducea un autoturism pe DC 143 Brusturoasa, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se cu autoturismul în albia râului Camenca.În urma producerii evenimentului, conducătorul auto nu a suferit leziuni de natură a necesita îngrijiri medicale, iar în urma testării alcoolscop,a rezultat o concentraţie de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celui în cauză i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal. 

Efectele alcoolului:
Datorită absorbţiei rapide, alcoolul pătrunde direct in sânge şi de aici ajunge in cateva minute la creier. Având un efect sedativ şi depresiv, el incetineşte creierul, impiedicând atât obţinerea de informaţii cât şi stocarea lor in memorie. Cantitatile mari ajunse la nivelul creierului produc halucinaţii şi chiar comă. Conform specialiştilor, efectele de scurtă durată ale consumului de alcool sunt:
- scăderea capacităţii de a gândi limpede;
- tulburări de vedere;
- scăderea capacităţii de coordonare a mişcărilor, evidenţiată prin dificultăţi in mers, in statul in picioare şi in menţinerea echilibrului;
- risc crescut de accidente prin lipsa de orientare in timp şi spaţiu.
Poliţia Rutieră recomandă participanţilor la trafic să nu conducă autovehicule dacă au băut şi să nu se urce in maşină cu cineva care a consumat băuturi alcoolice.

La volan cu 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat
La data de 27.08.2010, în jurul orelor 20.15, pe D.J. 241 A, în afara localităţii Dealu Morii, a fost depistat C. Cătălin, de 33 de ani, din mun. Bacău, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avînd în sânge o concentraţie peste limita legală şi refuzul recoltării de probelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei. Cornelia COCHIOR

Niciun comentariu: